Het laatste nieuws over duiken op Curaçao vind je hier!


februari 2017
Wegens werkzaamheden aan de Tula Megapier is duiken op het wrak van de Superior Producer tot zeker november 2017 niet mogelijk en niet toegestaan.

Februari 2016
Op de beurs Duikvaker ontving Marco Borsato een exemplaar van de Duikgids Curaçao van auteur Marloes Otten. Hij vertrekt bijna met zijn familie naar het Caribische eiland en is een enthousiast duiker!

Marco Borsato duiken

11 november 2015
Afgelopen week waren er verschillende blauwe vinvissen, honderden tonijnen en veel haaien te zien voor de noordkust van Klein Curaçao. De jaarlijkse migratie van de blauwe vinvissen, waarbij ze door de wateren van Curaçao trekken, zorgde dit jaar voor een schitterend spektakel!

2 september 2015
Substation Curaçao vond weer een heel speciale nieuwe vis voor de kust van Curaçao, recht voor het zee aquarium!

15 juli 2015
Manta 'Samanta' zwemt nog steeds vrolijk rond in de baai van Cas Abao! Deze jonge, vrouwelijke manta heeft het hier prima naar haar zin en heeft duidelijk voldoende voedsel in de baai. 
Bovendien lijkt ze het wel gezellig te vinden, de duikers en snorkelaars die even bij haar op bezoek komen!

Manta Curaçao Cas Abao

29 januari 2015
Komend weekend zijn wij met de duikgidsen aanwezig op de Duikvaker duikbeurs in Houten.
Heb je vragen over het Caribisch Gebied of wil je graag een gesigneerd exemplaar van één van de duikgidsen? Kom gezellig even langs!

19 december
Vrijdag 12 november werden de eerste exemplaren van de Duikgids Curaçao uitgereikt aan het team van de duikgids. In het Oceanium van Blijdorp, onder toeziend oog van een aantal haaien en schildpadden, reikte drukker Ton Hess de eerste exemplaren uit aan Remco Stroet, Jesus Campos en Marloes Otten.
Na het succes van de duikgidsen voor Bonaire en Zeeland, zijn wij trots op dit nieuwe deel in de serie duikgidsen!

Duikgids Curaçao eerste exemplaar

November 2014
De Duikgids Curaçao bevindt zich in een afrondende fase! Binnenkort dus meer nieuws over de verschijningsdatum van deze duikgids!
Natuurlijk zal deze als eerste te bestellen zijn op www.godolphins.nl 

Oktober 2014
Nadat de duikschool bij Cas Abao een aantal maanden gesloten is geweest, opent daar binnen kort het nieuwe duik- en watersportcentrum B Diving&Watersports.
Vanaf december is er op dit mooie strand weer een fullservice duikcentrum te vinden.

Januari 2014
In het weekend van 1 en 2 februari vindt de Duikvaker beurs plaats in Houten. Tijdens dit weekend is Marloes Otten, auteur van de Duikgids Bonaire en Duikgids Curaçao (coming soon...), beide dagen aanwezig op de stand van DuikeninBeeld, om meer te vertellen over duiken in het Caribisch Gebied. U kunt haar daar altijd aanspreken voor meer informatie over duiken op Bonaire of één van de andere ABC-eilanden!
Op zaterdag 1 februari geeft zij om 15.30 uur een presentatie aan één van de thematafels op de stand, met als thema "Welk ABC-eiland past bij jou?" en op zondag 2 februari om 13.30 uur over duiken op de ABC-eialnden. Deelname is uiteraard gratis en iedereen is van harte welkom aan te schuiven aan tafel!

September 2013
Dat er rifhaaien en Verpleegsterhaaien voorkomen in het water rond Curaçao wisten we natuurlijk al, maar deze week kwam een groep duikers bij Tarpon Bridge aan de Oostpunt ook een Hamerhaai tegen! Dat moet toch een mooie duik geweest zijn, zeker als je weet dat ze verder een Caribische Stekelrog, 20+ Tarpons, Barracuda's, een grote zeebaars en schildpadden zagen...


Augustus 2013
Op Playa Lagun heeft op 3 augustus een Karetschildpad haar eieren gelegd. De plek is afgezet met een kooi, om de eieren te beschermen tegen per ongeluk opgraven of andere beschadiging. Playa Lagun stons al bekend om de vaak aanwezige schildpadden, maar is nu dus ook een kraamkamer geworden!

April 2013
Rond Klein Curaçao zwemt al enige tijd een manta! Nu kun je dus niet alleen de altijd aanwezige schildpadden bekijken tijdens een dagtripje, maar kom je zelfs misschien een manta tegen!

Ook heeft de Curasub onderzeeër van Substation Curaçao een nieuw soort heremietkreeftje ontdekt:
CURAÇAO – De zeldzame Pylopagurus Discoidalis, een soort heremietkreeft, is voor het eerst in levende lijve gezien. De heremietkreeft werd onlangs ontdekt door onderzeeër Curasub niet ver van de kust van Curaçao. Dit meldt het NBC News.

Voorheen was het diertje alleen bekend door dode, gedroogde exemplaren van meer dan een eeuw geleden. De duik werd uitgevoerd in het kader van het Smithsonian’s Deep Reef Observations Project. Op een diepte van 50 tot 100 meter werden de drie kreeftjes verzameld waarna de sub ze naar een aquarium bracht, waar ze werden gefotografeerd. “Dit zijn de eerste foto’s van de levende dieren ooit genomen”, aldus Rafael Lemaitre, een onderzoeks-zoöloog bij het National Museum of Natural History in Washington.
Schelp
Net zoals andere heremietkreeften gebruikt ook dit soort schelpen van andere dieren, voornamelijk van weekdieren, om in te leven. Echter heeft dit soort meer moeite met het vinden van een geschikte schelp die om hun zeldzame, buisvormige lichaam past. Wat nog meer opvallend is aan dit dier is zijn schaar; een schildvormig aanhangsel dat de schelp stevig en precies afsluit wanneer het dier zich gealarmeerd voelt. Het andere uiteinde van de schelp kan ook worden afgesloten door de heremietkreeft met het staartvormige einde van zijn lijf.


Maart 2013
De Duikgids Curaçao gaat 85 duikplaatsbeschrijvingen bevatten, met zeer verschillende duikplaatsen aan de westpunt, oostkust, noordkant en natuurlijk ook Klein Curaçao. Van wrakduiken, tot stroomduiken en diepe duiken, maar ook heel veel duikplaatsen voor beginnende duikers.

Naast de duikplaatsbeschrijvingen vind je natuurlijk ook andere interessante informatie in de Duikgids. Zoals meer informatie over diverse soorten onderwaterleven (wist je dat babyzeepaardjes in de buidel van de vader opgroeien?), de Dolphin Academy en de Curasub, een onderzeeër waarmee je naar 200 meter diepte kunt duiken: een unieke ervaring! 

More info coming soon…

Een voorproefje van Curaçao? Bekijk deze schitterende video van Turtle&Ray Productions, die ook beeldmateriaal voor de Duikgids Curaçao aanleverden. Zij kunnen ook jouw duik op Curaçao vastleggen op video!
http://turtleandray.com/en/
 
In het eerste kwartaal van 2014 is Duikgids Curacao beschikbaar, uiteraard in het Nederlands en in het Engels. 

← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen