Vinnen voor duiken en snorkelen

 

Open hiel vinnen

Open hiel vinnen zijn vinnen die voorzien zijn van een vinband en die over het algemeen gedragen worden in combinatie met duikschoenen.
De duikschoenen beschermen de voeten tegen scherpe dingen op de kant en onder water en zorgen voor warmte.
De vinnen zijn op maat in te stellen met een vinband, of er kan gekozen worden voor springstraps, die een vaste maat hebben en het aan- en uittrekken van de vinnen vereenvoudigen.
Ook zijn er snorkelvinnen met een verstelbare hielband, deze hebben een korter vinblad en zijn daardoor compacter en lichter in gewicht. Snorkelvinnen kunnen compacter zijn, omdat de vinslag minder krachtig hoeft te zijn, omdat er minder massa verplaatst hoeft te worden. Een snorkelaar is kleiner en smaller dan een duiker met een volledige duikset aan.

 

Gesloten hiel vinnen/snorkelvinnen

De fullfoot vinnen worden gedragen met blote voeten en de voetpocket sluit volledig om de voet heen. Deze vinnen zijn geschikt om mee te snorkelen, te duiken vanaf een boot of voor gebruik in het zwembad.
De fullfoot flippers zijn over het algemeen lichter in gewicht en hebben een kleiner oppervlak dan open hiel vinnen. Door het kleinere oppervlak hoeft er minder kracht gezet te worden bij het maken van de vinslagen.

Pagina 1 van 2
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen