Mares Duikcomputer Smart

€289,00 €189,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-3 werkdagen

Mares Smart duikcomputer

Een duikcomputer op horloge formaat geschikt voor Lucht, Nitrox (21-99%), Freediven en als Bottomtimer. De SMART oogt inderdaad als een horloge en draagt ook als een horloge. 

Het scherm is door twee strepen in drieën gedeeld en geeft duidelijk de informatie weer die je nodig hebt, zowel als je hem als horloge gebruikt als wanneer je hem als duikcomputer inzet.

Er zitten twee knoppen op aan de rechterkant die je in staat stellen om door de verschillende menu’s heen te scrollen, er staat Up en Down bij de knoppen. De eerste is om het menu te selecteren en bij vasthouden te bevestigen wat je keuze is, de andere is de andere kant uit scrollen of het menu te verlaten bij lang indrukken.
In horloge modus gaat bij lang indrukken van de Down button de verlichting aan.

Wat ook praktisch is, is dat je de batterij zelf kan vervangen en als je de interface hebt, dan kan je de SMART uitlezen en de duiken naar je eigen computer verhuizen.

De SMART heeft net als andere duikcomputers verschillende menu’s en functies. De belangrijkste zijn wel Set, waar je alle instellingen voor de duik en het horloge in kan geven (zout of zoet water, duur verlichting, e.d.), de Pre-dive (waar je hem klaar zet voor de duik), de Mode (lucht of nitrox), het Plan (waar je je duik kan plannen) en het Log (je duiklogboek).

Het is mogelijk vooraf twee verschillende gasmengsels in te programmeren, voor het maken van deco-duiken met verschillende gassen.

In de duikmode en zonder dat je op een knop drukt zie je onder water de huidige diepte, de maximale diepte, de niet decompressietijd, de duiktijd, de stikstofopname en de temperatuur. Met de knoppen kan je de overige informatie zoals gemiddelde diepte, stopwatch, O2 percentage, de tijd, de Maximum Operating Depth (bij Nitrox ingesteld) tonen.

Na de duik geeft de SMART de niet-vliegtijd aan en de reststikstoftijd en uiteraard wordt alles van de duik opgeslagen in het logboek. In de logboekfunctie kan ongeveer 35 uur aan duikprofielen worden opgeslagen en bij activeren van deze functie zie je het aantal gemaakte duiken, de ooit behaalde maximale diepte, etc.

De SMART is voorzien van geluidsignalen die naar wens aan- en uit te zetten zijn, bijvoorbeeld bij maximale diepte, maximale duiktijd of stijgsnelheid.

De SMART is een mooie multifunctionele duikcomputer in een niet al te grote behuizing, dus ook prima te gebruiken in het dagelijkse leven als een horloge.

| Nina 26-03-2018 20:34

Ik ben zeer tevreden over deze duikcomputer. Het is een heel gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te bedienen toestel. de display is zeker groot genoeg en duidelijk afleesbaar. het heeft alles wat een beginnende duiker nodig heeft. zeer goede prijs/kwaliteit verhouding!!

5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen