Duiken onder begeleiding in de Oosterschelde


Begeleid duiken Oosterschelde  

Wederom een veel geboekt en speciaal ontwikkeld programma voor gebrevetteerde duikers. Per buddypaar wordt u begeleid door een privégids.
Je maakt samen met je buddy en onze PADI professional een duik in de Oosterschelde en één in het Grevelingenmeer of twee duiken in de Oosterschelde, afhankelijk van de getijden en omstandigheden. Een duikdag die je niet snel zult vergeten. Ze noemen de Zeeuwse wateren niet voor niets de 'kraamkamer' van de Noordzee. Ieder seizoen speelt er zich iets anders af.


In tegenstelling tot het Grevelingenmeer is de Oosterschelde getijdewater, waardoor er rekening gehouden moet worden met eb en vloed (Getijdetabel). Het is alleen mogelijk om te duiken op het tijdstip van de kentering, dan staat het water heel even stil. Dit is vier keer per dag mogelijk, twee keer bij hoog water, twee keer bij laag water. Ondanks het duiken op het tijdstip van de kentering, zul je in de Oosterschelde te maken krijgen met stroming. Om deze reden is het iets moeilijker duiken dan in het Grevelingenmeer en is er enige duikervaring vereist.

 

Wat zie je in de Oosterschelde?

Het leven in de Oosterschelde is absoluut anders dan het leven in het Grevelingenmeer. Door de open verbinding met de Noordzee en de getijden, zijn de leefomstandigheden voor andere dier-en plantensoorten geschikt. Zo is de kans op grote vis in de Oosterschelde veel groter dan in het Grevelingenmeer. Al het Noordzee-leven kan zich in de Oosterschelde bevinden!!! Zeebaarzen en harders, gekleurde lipvissen, in het voorjaar sepia’s en pijlinktvissen: de Oosterschelde heeft veel te bieden!
Kortom: een duikdag die je niet snel zult vergeten!

De keuze voor de duikplaatsen ligt bij de instructeur en wordt bepaald aan de hand van de omstandigheden en de ervaring en wensen van de deelnemers.
Bij deze duiken is vereist: Advanced niveau, duikervaring in Nederland en Grevelingenmeer.

Begeleid duiken Oosterschelde incl. alle duikmaterialen €95 p.p. voor 2 duiken
Begeleid duiken Oosterschelde gebruik eigen duikmaterialen €75 p.p. voor 2 duiken
vanaf 2 personen

← Keer terug naar de backoffice    Twijfelt u over een maat? We helpen u graag! • Gratis verzenden vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal Hide