Zeeland en duiken tijdens de Corona-crisis

Zeeland en duiken tijdens de Corona-crisis

Vanwege het Corona-virus staat de wereld op zijn kop en Zeeland is daarin niet anders. Daarom zetten we even op een rij wat er in Zeeland wel en niet mag en wat de adviezen met betrekking tot duiken zijn.

Zoals overal kunnen de adviezen en regels per dag veranderen. Momenteel zijn de campings en vakantieparken nog niet officieel gesloten, met uitzondering van de bedrijven die daar zelf voor gekozen hebben, zoals alle Center Parcs vakantieparken (Port Zelande). Veiligheidsregio Zeeland vraagt echter alle bezoekers, zowel dagjesmensen als vakantiegangers, voorlopig weg te blijven uit Zeeland. De zorgsector in Zeeland heeft het al erg druk met de inwoners en heeft geen mogelijkheden voor meer mensen te zorgen, als toeristen naar Zeeland zouden komen. Je mag dus nog naar Zeeland komen, maar er wordt vriendelijk verzocht dit niet te doen.

Om dezelfde reden gaf de Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde het advies af om voorlopig geen recreatieve duiken meer te maken. In het geval van een duikongeval is het vrijwel onmogelijk de benodigde anderhalve meter afstand te bewaren bij het verlenen van hulp. Bovendien wordt er momenteel zoveel beroep gedaan op medisch personeel, dat de kans groot is dat er geen specialisten beschikbaar zijn bij een duikongeval. Ook duikkeuringen kunnen momenteel beter uitgesteld worden, aangezien ook hierbij de benodigde afstand niet bewaard kan worden en het een niet noodzakelijk onderzoek betreft.

Zelf hebben wij besloten het duikcentrum voorlopig te sluiten. Voor uw en onze veiligheid kiezen wij ervoor komende weken dicht te zijn. Natuurlijk is de webshop gewoon geopend en kunt u dus al uw duikmateriaal online bestellen. Via de mail altijd met vragen bij ons terecht!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen