Duiken en verblijven in Zeeland kan weer

Duiken en verblijven in Zeeland kan weer

Met de versoepeling van de regels rond het coronavirus, is het weer mogelijk te duiken in Zeeland. Ook verschillende accommodaties zijn (gedeeltelijk) open.

Met het mooie weer tijdens het Hemelvaartweekeinde in het vooruitzicht, zullen bij velen de duikkriebels weer gaan opspelen. En duiken mag dan ook weer!

De Veiligheidsregio Zeeland heeft de regels voor campings, vakantieparken en hotels versoepeld, waardoor nu ook verblijven in Zeeland weer mogelijk is. Hotels en bed&breakfasts mogen weer volledig open, campings en vakantieparken momenteel met een bezetting van 50%. Daar zijn echter wel enkele voorwaarden aan verbonden, dus zorg altijd voor een reservering en informeer naar de afspraken en mogelijkheden. Het is niet mogelijk op goed geluk naar een camping te rijden!

Ook op de duikplaatsen zijn de omstandigheden aangepast, of vragen de omstandigheden om aanpassingen van de duikers. De NOB en PADI schreven een protocol voor duiken. Kort samengevat, gaat het erom dat je 1,5 meter afstand houdt van andere duikers boven water en anderen ook in staat stelt om dit te doen. Zorg dus voor ruimte bij het te water gaan en water verlaten en op de parkeerplaatsen. Op verschillende parkeerplaatsen hangt een bordje met een verzoek anders te parkeren dan je gewend bent. Bij Kerkweg Den Osse mag bijvoorbeeld alleen nog om het parkeervak geparkeerd worden. Tussen alle auto's moet een parkeervak vrij zijn. Dit betekend dat voor de veiligheid van iedereen, het aantal parkeerplaatsen gehalveerd is. Iedereen wordt dan ook verzocht na de duik niet op de parkeerplaats te blijven voor een BBQ of uitgebreide after-dive, maar deze elders te doen, zodat andere duikers ook de mogelijkheid hebben deze duikplaats te bezoeken.

Veel toiletgebouwen zijn nog gesloten, ook op de duikplaatsen. 

Het zal voor iedereen even aanpassen zijn, maar we kunnen in ieder geval weer duiken in Zeeland! Laten we dat met zijn allen zo houden en ons aan de regels houden. 

 

Vermijd drukke plaatsen.

Is de parkeerplaats vol, zoek een andere duikplaats.

Houdt rekening met elkaar.

Blijf op anderhalve meter afstand boven water.

Blijf alleen op de duikplaats om werkelijk te duiken.

Geniet van je duik!!!!

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen