Quantum trimvest

€399,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-3 werkdagen


Mares trimvest Quantum

Voor het ontwerp van het Quantum trimvest luisterde Mares naar de opmerkingen en ideeën van klanten over de jaren heen. Dit resulteert in een bijzonder stabiel en stevig trimvest, voorzien van een nieuw systeem voor geïntegreerd lood.

Er werd een nieuw drijflichaam  ontworpen dat het grote drijfvermogen behoudt, terwijl er meer mobiliteit en bewegingsvrijheid is dankzij het lage profiel aan de zijkanten van de blaas.
De schoudervullingen waren het onderwerp van lange experimenten met als doel de stevigste en meest comfortabele ontwerp te vinden. Voor iedere maat BCD werd een eigen schoudervulling ontworpen.
Ook de posities van de roestvrijstalen D-ringen zijn geoptimaliseerd om het gebruiksgemak te vergroten.
Er werd ook een kleine techno polymeren (kunststof) D-ring toegevoegd op de rechterschouder met een hoek van 45°, die toelaat om de console te bevestigen met een clip, zodat deze in het gezichtsveld hangt van de duiker.
De borstsluiting is aan de kant van de inflatorslang verstelbaar.
Mooie gadget is het nieuwe compacte fluitje dat geïntegreerd zit in de gesp van de borstsluiting. Dit zijn allemaal kleine details die allen op zich een groot verschil maken.

De schouderstukken en de riemen zijn met elkaar verbonden door scharnierende gespen, waardoor er een optimale geleiding is van de riem. Dit wordt nog versterkt doordat het ondereinde van de riem is vastgenaaid op een D-ring in plaats van direct op het trimvest, zodat de boog van de D-ring de riem doet bewegen ten opzichte van de draaibare sluiting aan de andere kant.

Uniek voor een trimvest is dat het buitenste gedeelte van de opbergzakken gemaakt is van een elastisch materiaal: dit zorgt voor een verhoogde opbergcapaciteit van de zak, terwijl hij een zeer slank profiel behoudt wanneer deze niet wordt gebruikt.
Het opbergen van een masker, een markeerboei of iets anders is nu veel eenvoudiger. De opbergzakken zijn voorzien van een ergonomische “heavy duty” ritssluiting voor een groot gebruiksgemak en duurzaamheid.
Voor het vest is ook het nieuwe materiaal Supratek gebruikt. Mares heeft voor vele jaren dit materiaal Supratek gebruikt voor kniebeschermers op duikpakken, en op basis van ervaring dit materiaal zeer geschikt gevonden voor deze toepassing: elastisch, robuust en slijtvast.
 
Ook een nieuwe ontwikkeling is het nieuwe systeem voor geïntegreerd lood: SLS geïntegreerde lood systeem.
Een speciale tunnel aan de zijkant zorgt voor een gemakkelijke plaatsing van de loodpocket. Een stijvere plaat is ingebouwd aan de onderkant van de tunnel om de stof gespannen te houden en de wrijving te verminderen bij het plaatsen van de loodpocket. De tunnel is gescheiden van het opbergpocket om elke interferentie tussen de twee te minimaliseren. De tunnel heeft voldoende capaciteit om een volle gewicht zak te houden en zorgt voor maximale stabiliteit.
 
Ook is deze BCD voorzien van trimweightpockets. Deze zijn geplaatst aan de achterkant van de luchtblaas aan weerszijden van het backpack en gemakkelijk te bereiken.

De Quantum maakt gebruik van de nieuwe rugplaat die is gemaakt uit één stuk. Deze werkt voor zowel enkele flessen als dubbele flessen (tot maximaal 2 x 12 liter dankzij speciale set van twee langere flesriemen).
De monoplaatstructuur is zeer sterk maar toch lichter dan de typische aanpak met twee platen waar de luchtblaas tussen zit. Een bijzonder aspect van de achterkant van de monoplaat waarop de fles rust is dat deze  5° uit de verticale lijn ligt. Dit is klein een kleine hoek en nauwelijks merkbaar, maar de hoek is groot genoeg om een extra 5 cm afstand te garanderen tussen de onderkant van de fles en de duiker: ongewenst contact wordt vermeden.
Indien gebruikt met een dubbele fles heeft de monoplaat twee kleine vleugels om de luchtblaas verwijderd te houden van het contactoppervlak van de flessen en een goede pasvorm te garanderen van het trimvest op de flessen.

Het backpack is voorzien van een zachte cover voor comfort, maar ook voor stabiliteit. De speciale vormgeving minimaliseren de zijwaartse beweging over het lichaam van de duiker tijdens het draaien.

Quantum is voorzien van een nieuwe snelkoppeling op de inflator voor een 30% toename in stroomsnelheid. Quantum is al gecertifieerd volgens de nieuwe EN1809:2014 normering.

 

Kortom, een zeer compleet en comfortabel jacket dat ook aan de eisen van veeleisende duikers voldoet!
 

 Kenmerken:

■ Scharnierende gespen en D-ring bevestiging aan zijkant
■ SLS loodsysteem
■ Visuele bevestiging van juiste montage loodpockets
■ Mogelijkheid personaliseren loodpockets
■ Opbergzakken in stretch materiaal
■ Inflator aansluiting met hoge flow
■ Openingen aan de zijkant om slang op te bergen
■ Trim weight opbergzakken
■ Optioneel: BC aansluiting set
■ Optioneel: dubbele riemen set voor gebruik met twee flessen tot max 2 x 12l
 
 
 
Lift:170N (in maat L)  
Material: Cordura 420  
Rings: 6 x RVS, 3 x kunststof  
Gewicht: 4.5kg (in maat L) 
 
 
 
| K.de H 05-06-2018 08:33

Prettige BCD die goed zit. Sluiting van de loodpockets moest ik even aan wennen, maar als je de slag hebt, zitten ze wel goed vast en duidelijk beveiligd of ze goed zitten of niet.

| Leo44H 27-02-2018 20:33

Goed vest. Ik vind de zakken erg prettig, er kan veel in zonder dat het bulky is. En de loodzakken met die beveiliging werken echt goed, is duidelijk en handig om te doen. Ik heb er nu ongeveer 15 duiken mee gemaakt, een paar in Nederland en in Egypte en het bevalt erg goed.

| Lange17 19-12-2017 15:43

Erg mooie BCD die goed zit.

| Frederik van Alphen 09-11-2017 11:42

Heel mooi vest. Zit goed, sluit fijn om je heen zonder ergens te knellen. Ik heb er nu 2 duiken mee gemaakt en het voelt heel stabiel aan in het water. Goede aankoop.

4.75 sterren gebaseerd op 4 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen